Tisdag och 25% avklarat

Som ni vet så har jag gått med i utmaningen #Blogg100 det innebär att man skall blogga ett inlägg per dag i 100 dagar i sträck. Nu har jag klarat av 25 dagar, dvs en fjärdedel av tiden. Det känns inte direkt jobbigt, jag gillar ju att blogga. Jag har däremot gjort så att jag inte lägger upp mat varje dag, det skulle bli helt galet mycket bilder och recept och jag måste ju spara lite på godsakerna. Så ibland så blir det bara snickesnack från min sida.

citronoyoghurtglass

Men idag för att förgylla en vanlig tråkig tisdag i februari så skall ni få ett riktigt gott glass recept. Det är mitt alldeles egna jättegoda recept på Citronyoghurtglass:

Anettes citron- och yoghurtglass

Börja med att försiktigt sjuda ihop (inte koka nu, då blir det äggig smak på glassen = inte gott!)

1 dl socker

1 dl grädde

4 äggulor

saft och rivet skal av 1 citron

saft och rivet skal av 1 apelsin

Låt smeten svalna.

Under tiden vispar du:

3 dl grädde

och blandar med

3 dl mezeyoghurt

Blanda ihop de båda äggsmeten med gräddvispet och häll i en frysvänlig skål och ställ in i frysen. Det tar ca 2-3 timmar för glassen att frysa. Ta fram den en liten stund innan servering. Den smakar gott med hallon eller jordgubbar. (om du har en glassmaskin går allt mycket fortare)

Anette