Ah Ah Ah sommartid!

sotpotatis

Idag skall man visst ställa fram utemöblerna och göra samma sak med klockan. Det är alltid massa snack om det är bra eller dåligt med att göra så. Men det är ett tecken på att vi närmar oss våren och sommaren på riktigt. Vår grill och våra utemöbler står nästan alltid ute året om. Grillen för att vi faktiskt använder den även vintertid, och utemöblerna för att vi är en smula slarviga och aldrig riktigt hinner med.

Idag drar vi till landet och öppnar upp, rensar och sätter på värmen. Det skall bli mysigt och jag tror att vi kommer att grilla där också. Men kanske något enklare som korv, skafferiet och kylskåpet är ju fortfarande ganska tomt där. Men om du fortfarande är i stan och har tillgång till affär och spis kan du ju grilla något annat smarrigt. Här får du ett underbart tillbehör som funkar till både kyckling och kött.

Anettes sötpotatissallad

5-6 st sötpotatisar

1 pkt feta ost (jag använde den som är gjord på buffelmjölk, den är extra god och krämig)

1 röd chili

0,5 kruka gräslök

1 hel vitlök

saften från en halv citron

olja

salt

peppar

Sätt ugnen på 225 grader och skala sedan sötpotatisen och skär den i kuber ungefär 1×1 cm stora. Som du sedan lägger i en ugnsform som är oljad i botten. Häll över citronsaften samt salta peppar. Häll till sist över lite extra olja och blanda ihop allt med händerna så att alla bitar har kryddor och olja på sig.

Ställ in formen i ugnen i ca 20-30 minuter, känn med en sticka i potatisen den skall vara mjuk men inte mjölig. Under tiden potatisen gosar i ugnen hackar du chili, klipper gräslöken fint och hackar fårosten i små fina bitar.

När allt är klart blandar du ihop hela baletten och äter med något gott som du grillat.

Nu är vi på väg mot våren med stormsteg.