Fredag tillsammans no 12

 2013-03-05 12.11.58
Jag vet att vi har snackat om det här förut. Fredagsbiff! finns det något godare? Emma och jag gjorde ett helt kapitel i vår bok Fredagsmys. Mina barn gör volter och står i brygga när jag berättar att det blir fredagsbiff till middag. Det är enligt dem den optimala middagsrätten och jag tror inte att de skulle grina om det blev torsdagsbiff, onsdagsbiff, tisdagsbiff och måndagsbiff. Själv vill jag ha lite ombyte, men det här sättet att grilla en helt annorlunda del av det nobla ko-djuret är faktiskt kanongott om  jag får säga det själv. Bra pris också!
Fredagbiff på högrev
800 gram högrev
0,5 dl köttfond
1 burk öl (ca 33 cl)
1 dl barbecuesås (jag använde mig av
ICAs chipotlesås, det ger köttet lite
rökt smak MUMS!)
2 vitlöksklyftor i bitar
1 lagerblad
1 gul lök i bitar
salt
peppar
Innan du sätter i dig ditt morgonkaffe börjar du med att koka köttet i sin lag i ungefär 1 timme. Skumma av och låt det svalna, ställ det sedan i kylskåpet i några timmar, tills det är dags för grillning. Torka av köttet lite grann och släng sedan ditt kokta, marinerade kött på grillen och grilla det runtom tills det är helt genomvarmt och har fin yta. Skär det i
skivor servera det som vanligt med bea, pommes och en riktigt syrlig tomatsallad.
Visst smakar det gott? Ännu godare blir det – lovar Fredrik Schelin – om du dricker det här till:
Jag tänkte ta en ny vinkel den här veckan och dela med mig av två riktiga fynd som finns på alla hyllor i butikerna.
Det finns många bra viner därute som inte kostar så mycket och som förtjänar att dammas av, här har jag valt ut de som jag gärna dricker till en sån här härlig fredagsrätt.

Periquita Reserva SB# 2560, Pris 79:-
Detta är en riktig doldis och kan vara ett av de bästa köpen på systembolaget, här har man härligt balanserad frukt som drar åt det mörka hållet med inslag av kryddighet, kakao, tobak och välintegrerat fat.

Pérez Cruz Reserva Cabernet Sauvignon SB# 6000, Pris 79:-
En klassisk cabernet från nya världen med blyertstoner, späckad med svarta vinbär jag hittar även toner av kaffe, kakao, örtighet och även här välintegrerat fat.

Vilken härlig fredag och med de priserna på vinerna kan ni unna er båda två och jämföra vilket ni tycker passar bäst till:)

Lycka till önskar Fredrik och Anette

2 reaktioner på ”Fredag tillsammans no 12”

  1. Kan inte du sätta ihop en veckomeny till mig? Lätt men god mat som funkar till trött barnfamilj =)

    Jag har 0 energi till mat & önskar bara jag orkade någon % av det du göra!!

    KRAM

Kommentarer inaktiverade.