Gosa, gosa, gosaker!

2012-10-19 23.50.30

För mig är helgen lite tid för goda efterrätter och lite extra mumsiga efterrätter. I veckan kanske det blir en bit choklad, en frukt eller bara en liten kaka. Men på helgen passar jag på att fylla ut mina bekymmersrynkor med grädde, smör och socker. Mums!

Den här rätten har vi publicerat i Amelia, dessutom bjöd jag på den på en av våra matkreatörsmiddagar. Det är en chili- och pepparmarinerat annanascarpaccio som serveras med en vit chokladkräm. På bilden är det en mjölkchokladkräm och även en skiva mango till. Det där med choklad är ju lite som med livet, man gör som man tycker själv. Personligen tycker jag att den här rätten blev godast med vit chokladkräm och bara ananas, men smaken är som baken.

Annanascarpaccio med rosépeppar, chili och vit chokladkräm

½ färsk annanas

2 dl vatten

1 dl strösocker

2 tsk ouzo

1 msk rosépeppar

1 röd chilifrukt

några stjärnanisar

Koka upp ingredienserna till lagen och låt den svalna. Skala ananasen och skär i så tunna skivor som du bara kan, jag använde en mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt dem stå kallt i minst en timme.

Under tiden gör du chokladkrämen

150 gram vit choklad

1 äggula

0,5 dl florsocker

3 dl creme fraiche

Smält chokladen över ett vattenbad, vispa ihop chokladen med äggulan. Tillsätt florsocker och creme fraiche, vispa ihop till en slät kräm och ställ den i kylskåpet i minst 1 timme.

När allt är klart tar du dina fina ananansskivor och lägger upp på en fin assiette.