Hur blir man bättre på någonting?

billecart

När jag jobbade som lärare så sade jag jämt till mina elever ”–Upprepning är kunskapens moder”. Jag tycker att det är ett ypperligt uttryck och använder det fortfarande när mina kids tycker att jag är tjatig. För visst är det så att om man vill bli bättre på något så måste man ju träna, träna och träna. Det är därför det är så himla roligt att få prova viner. Häromveckan fick jag den stora äran att gå på en s.k WineMakers dinner med champagnehuset Billecart-Salmon. Vi fick smaka 6 olika sorter av deras olika bubbel och Herr Billecart-Salmon berättade allt om dem och hur de hade tänkt när de gjorde sina viner. Jag hade det fantastiskt både gott och väldigt trevligt också. Satt vid ett bord med riktiga vinnördar som lärde mig allt de kunde, och det är ovärderligt för en newbie som mig.

Nästa gång jag skall prova vin blir tillsammans med Fredrik Schelin som hjälper mig med vintips till maten här på bloggen. Jag skall laga en trerätters middag och han kommer att ta med sig viner som skall passa till. För mig så är det meningen med vinet, att det liksom skall förhöja maten. Det skall bli riktigt spännande, ni kommer så klart få se och höra om resultatet här på bloggen efteråt.