Ny vecka?

2012-10-10 20.59.00

Måndag och ny vecka som börjar. Emma och jag drar igång för fullt med plåtning av vår nya bok idag. Vi kör så det ryker hela dagen, det skall bli skoj! Måndag är vår vegetariska dag för här hemma kör vi ”köttfri måndag”.

Idag serveras det zuccinibiffar med tsatsiki, jättegott!

Du behöver:
300 g riven squash
1 finhackad liten gul lök
1 knapp dl vetemjöl special
2 nävar riven parmesanost
1 msk finhackad färsk mynta
1 msk finhackad persilja
1 krm riven muskot
1 knapp dl skorpmjöl
1 lätt vispat ägg
salt och svartpeppar
aningens socker
olivolja

Gör så här:  Pressa ut allt vatten ur squashen och löken genom att ta det rivna i näven och klämma åt flera gånger för allt vad tygen håller. Blanda sedan ihop allting utom oljan till en fin gegga. Provsmaka, smeten är god! Krydda. Forma små smarriga biffar. Hetta upp oljan i stekpannan och i med biffarna. Stek på medelhög värme tills de blir vackert guldbruna, ta upp dem och lägg dem på lite hushållspapper så att oljan får rinna av. Avnjut med ris, en rejäl sallad och dill-tsatziki.

Dill-tsatsiki
1 stor urkärnad och riven gurka
1 pressad vitlöksklyfta
5 dl mezeyoghurt eller grekisk/turkisk yoghurt
1 näve hackad dill
1 msk vitvinsvinäger
salt och vitpeppar
en gnutta socker

Gör så här: Ta den rivna gurkan i nävarna och kläm ur allt vatten. Blanda sedan den pressade och fina gurkan med de andra ingredienserna.

Smaklig spis!

 

4 reaktioner på ”Ny vecka?”

  1. Hej! En fråga angående zucchinibiffarna: Man ska alltså inte panera med ägg och ströbrödet utan blanda ihop det med det övriga?

  2. Detta ska jag testa! Så roligt att ni kommer ut med en ny bok, när blir det ungefär? Era böcker är superinspirerande med alla fina bilder på både mat och annat.

    //Angelica : )

Kommentarer inaktiverade.