Påskens lättaste efterrätt

2012-04-08 19.33.17

Snart är det påsk, och jag har förstått att ni är många därute som planerar era måltider i god tid. Det är smart och jag önskar innerligt att jag var likadan. Jag brukar handla med magen och går i affären och känner efter vad jag är sugen på. Eller så öppnar jag kylen och tittar vad som finns där. Du skulle bli förvånad över hur mycket som faktiskt finns i mitt kylskåp. Jag kan visa en bild sen, men nu skall vi snacka påsk och efterrätt.

Man skulle kunna tro att det här är en äggula som ligger på en klick grädde. Men det är faktiskt en av påskens absolut lättaste efterrätter.

Gör så här: köp en burk inlagda persikor, vispa lite grädde. Här kommer det trixiga i receptet. Baka en rulltårta. Om du känner att orken tryter så låter du någon annan baka en dito. Eller så kör du fuskvägen och köper en. Köperulltårtor är inte riktigt lika goa som hemgjorda men för all del det funkar.

Ok! Skär tjocka skivor av rulltårtan, lägg dem med snittytan uppåt, klicka på grädde och lägg sedan en halv inlagd persika ovanpå. Tryck till lite så att det ser ut som ett stekt ägg uppifrån. Ja, sedan är det bara att äta. Lätt som en plätt!