Pippi på tisdag

_MG_8205

Jahapp nu är det tisdag igen! Jag vet inte hur det är hos er men på vardagen tycker jag att maten skall gå fort och vara enkel att göra. Samtidigt vill jag att det skall vara gott och kanske lite nytt. Den här grytan går snabbt att göra men blir godare om den får stå ett tag och samla ihop sig. Smakerna liksom går ihop bättre då, som om du kan gör grytan kvällen innan och värm upp den samtidigt som du kokar riset. Receptet är ursprungligen gjort för en s.k slowcooker, men det går lika bra att koka den på spisen.

Kinesisk kyckling

750 gram kycklingfilé

1 knippe salladslök (hackad)

3 vitlöksklyftor (skalad och finhackad)

3 cm färsk ingefära (skalad och finhackad)

2 st röda chilifrukter (finhackad)

1 msk 5 spices (som är en färdig kinesisk kryddblandning som du hittar i kryddhyllan på de flesta livsmedelsaffärer)

1 st stjärnanis

2 dl vatten

1 st kycklingbuljongtärning

4 msk risvinäger

2 msk soja

Till servering

ris, gröna bönor, sesamolja och sesamfrön

Skär kycklingen i mindre bitar och fräs dem i olja så att de får lite färg. Lägg dem åt sidan och släng ned lök, och ingefära, fräs lite, lite granna och lägg sedan tillbaka kycklingen och alla de andra ingredienserna. Låt koka tills kycklingen är färdig och ställ den sedan åt sidan medan du kokar riset. Ju längre grytan får stå desto bättre gifter sig smakerna.

Servera med kokt ris, gröna bönor, drissla lite sesamolja över och strö gärna sesamfrön över innan du äter.