Svårt!

2012-04-23 18.47.24

Har du svårt att få ditt barn att äta fisk? Då är det här en ypperlig genväg. Som god moder måste man ju lura de små liven ibland Mohahaha! Jag har ett minne från när min mamma försökte lura in mig tunga, jag kände plupparna men hon hävdade att det var fläskfilé.

Mina börjar bli lite för gamla för att luras dessutom gillar de fisk men när de var yngre kunde man köra med att det här, det var allt en sån där burjare som Svamp Bob alltid äter. Då gick det som en dans!

Frasiga fischcakes eller burjare
De här kan du göra i två varianter – en svensk och
en asiatisk – välj den som passar magen för dagen.
svensk variant och grundrecept:
400 g fisk, t ex hälften lax och hälften hoki
1–2 kokta och mosade potatisar
1 dryg dl ströbröd
2 äggulor
1 fiskbuljongtärning
Mixa fisken till en fin färs. Blanda i de andra grejerna
och forma små fina biffar. Stek biffarna i smör i
2–3 minuter per sida och ät dem med antingen
remouladsås, tomatsallad och potatis eller lingonsylt,
pressgurka och potatis.
asiatisk variant:
1/2–1 finhackad röd chili utan kärnor
1–2 dl hackad färsk koriander
dipsås:
1/2 dl fisksås
en klump riven färsk ingefära
1 finhackad röd chili utan kärnor
en näve hackad koriander
saften av 1–2 lime
3 hackade vitlöksklyftor
socker på en höft
Blanda i chili plus ett par nävar koriander i grundsmeten
(om du har barn som inte fixar stark mat
skippar du chilin och tar den bara i dipsåsen). Stek
biffarna i neutral olja men helst i jordnötsolja i 2–3
minuter per sida. Servera med ris, dipsås och kanske
en god Asiatisk gurk- och melonsalsa.

Smaklig spis!