Våfflor på kungens tofflor

vafflor

I helgen fick jag en länk till en sida som berättade allt om vad som skulle firas. För ni vet väl att nästan varje dag har något som gör att du kan slå klackarna i taket och om lusten faller knäcka en pava champagne. Idag hoppas jag ingen har missat att det är våffeldagen! Men vet ni att det även är Trandagen och Internationella dagen till minne av slaveriets offer. Ni väljer så klart själva vad ni vill fira, men att ni firar är det viktiga.

Fram med våffeljärnet eller grilla en trana… eller förresten så tror jag att vi kanske bara skall njuta av att Tranorna brukar komma tillbaka till oss vid den här tiden och att det då inte är långt till våren. Våfflor görs bäst och lättast utan pulver med massa E-nummer, prova det här receptet och njut med sylt och grädde eller kaviar, smetana och finhackad rödlök. It´s up to you!

Anettes bästa våfflor

8 våfflor
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk socker
2 ägg
4 1/2 dl filmjölk
(eller vaniljyoghurt)
Blanda allt och grädda våfflorna i ett våffeljärn. Pensla järnet med lite smält smör mellan varje lagg så blir det bra, och så servera med sylt och grädde.

2 reaktioner på ”Våfflor på kungens tofflor”

  1. Våfflorna blev mycket goda. Vi tänkte prova dem till renskav nästa gång! 🙂

Kommentarer inaktiverade.