Veckan som gick!

viktor

Förutom att jag bakade och fotograferade kladdkakor som bestatt, var jag även på min äldste sons projektarbetsavslutning (puh! långt ord!) Han håller på att utbilda sig till kock och skulle visa lärare och föräldrar vad han hade lärt sig. Det gick bra och jag är en mycket stolt moder, vi fick smaka Escargot Provencale, Coq au Vin samt Crepes med Franska flaggans färger.

Jag smakar allt som serveras men kan tycker mer eller mindre om det. Sniglar är precis en sån sak och jag får välja själv så struntar jag i dem. Däremot tycker jag att själva gojset runtikring är utom förträffligt gott. Det är en smart förrättsvariant och man kan ju lägga det på massor av andra saker t ex champinjonhattar eller bröd.

Escargots à la Bourguignonne (fast utan sniglar då)

2 finhackade vitlöksklyftor

125 gram rumsvarmt smör

1 finhackad schalotenlök

en rejäl näve finhackad bladpersilja

2 msk vitt vin eller vermouth

salt efter smak och svartpeppar från kvarnen

12 st champinjoner (ta bort foten)

Blanda ihop alla ingredienser till smöret och fyll de små champinjonhattarna. Ställ dem med runda sidan ned och gratinera i 225 grader i 5-10 minuter. Titta NOGA! det skall inte brännas. Servera med vitt bröd så du kan suga upp det vansinnigt goda vitlökssmöret

 

2 reaktioner på ”Veckan som gick!”

  1. När jag var animal älskade jag sniglar. Men hur kunde jag?!?!? Det är ju totalt skitäckliga små slemklumpar! Men sen gjorde jag ungefär som ditt recept; ”vegetariska sniglar” – det är ju en delikatess! Måste göra dem snart, det var länge sen.

    Kul att sonen går i mammas fotspår! Då måste du vara stolt!

Kommentarer inaktiverade.