Bookmaker toast!

2013-04-24 19.25.38

Jag gillar verkligen mackor! Skull kunna leva på dem, när det dessutom finns så många varianter så kan jag aldrig tröttna. Den här godingen tröttnar jag aldrig på. Den innhåller bara såna saker som jag gillar!

Bookmaker Toast

Det här behöver du per person

Några salladsblad

en rejäl näve riven pepparrot

en äggula

grönsaker enligt tycke och smak (jag gillar att ha rödlöksringar och tomater på min toast)

En smörstekt surdegsbröd

ca 150-200 gram grillad entrecote eller ryggbiff

salt och peppar

en rejäl klick CVD mao Creme fraiche med vinäger och dijonsenap

Gör så här:

Tag fram köttet så att det är rumstempererat när du grillar / steker det. Gör i ordning alla grönsaker, riv din pepparrot och dela upp ägget så att du bara har en rå äggula och lägg allt i små fina skåla. Rör din CVD ( 3 rågade msk creme fraiche, 1 msk vitvinsvinäger och 3 tsk dijonsenap, eventuellt lite citronsaft och du har en citron till hands. Rör ihop salta och peppra och ställ åt sidan ett tag så att smakerna går ihop)

Så nu är det dags att steka eller grilla ditt kött. Jag gillar att mitt är nästan rått, men du steker/grillar så klart ditt så mycket du vill. När köttet är klart låter du det vila ett tag. I med ytterligare en liten klick smör och stek din brödskiva. Stäng av spisen och lägg upp din brödskiva på en snygg tallrik. På med CVD-såsen, en rejäl klick, inte snåla! Sedan ett salladsblad, skiva upp ditt kött i lagom munsbitar och sedan lägger du resten av ingredienserna på. Toppa med riven pepparrot och en äggula, salta och peppar från kvarnen.

ÄT och NJUT!