Foodies+Winelover=magic!

2013-04-08 07.15.50

2013-04-08 07.16.14

Det var en magisk eftermiddag/kväll när 30 stycken ”foodies” och ”winelovers” slog sina påsar ihop. Vi hade tack vare det idoga arbetet av Karoline Nordefors och Fredrik Schelin samlats under ett och samma tak i söndags eftermiddag för att jobba ihop.

Vi blev uppdelade i grupper och varje grupp hade ansvar för en rätt. Gissa vilken rätt jag fick göra? Jodå den viktigaste – efterrätten – så klart! Receptet på den lilla trion vi gjorde som ni ser här ovan, kommer jag lägga ut recpetet på snart. Ni kommer också få ett vinförlag så klart från Fredrik.

Jag hade tre riktiga klippor i mitt lag Oskar Målevik, som till vardags är bagare på Brunkebergsbageriet, men för övrigt är allmänt kreativ och som har givit ut den fantastiska boken ”Friendly Bread” Jerry Lindahl som är skribent samt choklad- och dryckeskonnesör, och Emma Schelin, Systern och delägare utav krogen Syster o Bror. Där vi dessutom höll till.

All mat var så klart helt fantastiskt, vi fick en makalöst god sparrissoppa med pocherat ägg, vi fick en hälleflundra med nässelsmörsås och primörer, vi fick en helgrillad rapsgrisssida med gräddstuvad spetskål. Till detta fick vi så klart fantastiska viners som passade alldeles ypperligt till. Vi hade fått god hjälp av sponsorer av både råvaror, textilier, kryddor och knivar. Vill ni ha mer information så finns det här. Jag hoppas innerligt att detta blir något som fortsätter så att ni också kan få möjlighet att prova på det här otroligt roliga sättet att laga och äta mat på.

Wine+food är verligen magic!

4 reaktioner på ”Foodies+Winelover=magic!”

  1. Hej Anette!
    Kul att ses i söndags. Tack för att vi fick sno med oss delar av efterrätten till tåget. Den var supergod! 🙂
    Fina bilder! Tom vår sås med suspekt färg ser bra ut 🙂
    Ha’ det gott!
    /ylva.

Kommentarer inaktiverade.