Förberedelser inför grillsäsongen

kryddsmor

Om du vill vara riktigt hipp så kan du gå hem och slå en bea till middagen. Det är vansinnigt mycket godare och nyttigare än köpevarianten. Men ombyte förnöjer så idag gör jag mitt ofantligt goda Cafe-de-Paris smör (med inspiration från min kära granne Mickus)

Det rullar jag in i ett smörpapper och lägger i frysen, sedan när andan faller på tar jag ut rullen och skär lagom tjocka bitar som jag lägger på det jag tänker käka. Det funkar finfint på en skiva stek, fisk, hamburgare, pasta jag faktiskt vad som helst som är varmt. För jag vill så klart att smöret skall smälta innan jag stoppar det i munnen.

Anettes Cafe de Paris smör

150 gram mjukt smör

0,5 dl hackad bladpersilja

0,5 finhackad scharlottenlök

1 tsk worshestershiresås

1 tsk honungsdijon

1 finhackad vitlöksklyfta

1 tsk konjak

1 tsk cayennepeppar

1 tsk curry

1 tsk paprikapulver

salt och peppar

Mixa ihop alla ingredienser med en gaffel eller en mixerstav. När allt är väl blandat rullar du smöret till en korv och låter det mogna i kylen eller i frysen. Smarrig, smarrig till nästan vad som helst.

Smaklig spis!