Köttfri måndag!

ricottasas

Det är mycket snack om vad vi stoppar i oss för slags kött nu för tiden. Att det är häst i nöt, och nöt i fläsk. Skit i alltihopa och ät veggo istället. Varför inte hänga på trenden ”köttfri måndag” det är både gott och nyttigt för dig och för miljön.

Eftersom det är måndag och jag vill att det skall gå snabbt väljer jag att servera färdiga tortellinis med ost och spenatfyllning. Sen så gör jag en sås med citron, basililika, soltorkade tomater och lite annat gott. Jag lovar du kommer inte att sakna köttet idag!

Anettes Citron- och basilika dränkta tortellinis

4 port fylld tortellini
1 dl ricottaost
1 dl vispgrädde
1 st citron, rivet skal och saft
0.5 dl parmesanost, finriven
1 st liten näve finhackad basilika
Några finhackade soltorkade tomater
smör
citronolja
Massor av svartpeppar
salt

Gör så här

1. Koka pastan, häll av vattnet och ställ den åt sidan.

2. Tag den tomma kastrullen och smält en liten knopp smör däri.

3. Lägg i ricottaosten och låt den smälta långsamt i smöret.

4. Häll på grädde, citronskal, citronsaft, parmesanost och tomatbitarna.

5. Rör om ordentligt krydda med salt och peppar.

6. Lägg sedan i pastan och rör om så att alla pastabitar har lite sås på sig.

7. Lägg upp på tallriken och strö basilika och citronolja över.