Pappas soppa och smart matlagning!

2013-03-17 11.03.38

Ni kanske såg att jag var på Nyhetsmorgon en söndag i mars och lagade soppa åt bl a Eric Saade. Soppan som kallas Kockpojkarnas soppa har funnits i min familj ganska länge, den finns med i vår första kokbok men jag vet faktiskt inte var den kommer ifrån ursprungligen men den är väldigt god. Dessutom är den smart, vitlök, kycklingbuljong, värme, curry, dill och pepparrot är sådana där saker som man säger är bra till att mota bort förkylningar. Varm soppa för att kroppen behöver vätska och värme, kyckling för extra protein, färsk vitlök innehåller naturlig penicillin.

Den tar lite tid, men om du kokar själva buljongen kvällen innan så är det bara att mixa och värma dagen därpå. Tredje dagen gör du en pasta med kycklingköttet som blir över. Det kallar jag smart matlagning! Receptet och vintips från Fredrik Schelin får ni på fredag.

Den som väntar på något gott…osv!