Valborg och vi sjunger in våren på riktgt.

23109_93326

Idag är det Valborgsmässoafton. Det första som står på min agenda är att besiktiga bilen, jag är som vanligt ute lite i sista sekunden. I morgon får bilen körförbud… hmmm! Men ikväll skall jag bort på middag så jag har inte några mat-planer, men i morgon kommer min syster och hennes människor hit så jag skall förbereda lite för det. Vi skall inviga grillen på riktigt med revbensspjäll och när jag gör det så brukar jag först koka dem i några timmar, låta dem kallna i sin lag, och sedan låta dem ligga över natten i marinad. Då blir spjällen så där möra och helt galet goda, så att köttet bara ramlar av benen. Jag tror vi gör bakade rödlökar, coleslaw på mitt sätt, och frasiga ugnsbakade potatisar?

Anette

Sweet&Sour Contry ribs

När jag är i USA är ett besök på RibCity ett måste. Man får så mycket mat så att man knappt kan gå ut ifrån restaurangen – vi delar alltid, men får ändå en ”doggy bag” med oss hem. De här spjällen påminner om de amerikanska och här klibbigt goda.

Lagen

vatten

salt och kryddpeppar

lagerblad

2 gula lökar i klyftor

1,8 kg tjocka revbenspjäll

Marinaden

2 dl ketchup

2 dl farinsocker

2 dl äppelcidervinäger

2 msk colemanssenapspulver

1 tsk cayennepeppar

salt och grovt malen peppar

Koka revbensspjällen i vatten, kryddor och lök i

ca 1 timma. Låt dem ligga kvar och svalna i lagen.

Ta upp de avsvalnade spjällen och dela dem mellan

benen till lagom stora bitar. Koka ihop alla ingredienserna

till marinaden till en simmig sås och lägg de

kokta revbensspjällen i den. Låt köttet vara geggigt

av marinad när du lägger det på bakplåtspapper på

en ugnsplåt eller på grillen. Grilla i på indirekt värme i ca 45 minuter till en timme. Eller i ugn i 200° i 1–1 1/2 timme.