Fredag tillsammans nr 18

  1. 2013-05-09 14.09.00

Nämen nu kommer det strömming igen tänker du! Ja! svarar jag och tycker att det är den värd, strömming är gott, nyttigt och på det här sättet även lite sommrigt och festligt också faktiskt. Nu tänkte jag att Fredrik Schlin på lyxbloggaren skulle få sätta ett dryckesförslag till också, så jag länkar till receptet och här får ni läsa om vilken dryck ni  borde testa att dricka till.

RECEPTET!

också dryckestipset ifrån Fredrik Schelin:

Anette har valt en krispig riesling från Nya Zeeland vilket är ett val som funkar bra, men ännu bättre i alla fall för mig skulle en riesling från Alsace eller Mosel vara.
Där får man en mycket mer mogen frukt och blommighet som man ofta saknar på Nya Zeeland som å andra sidan har en högre krispighet.

Mitt vintips blir således:

Schoenenbourg Grand Cru Riesling
SB# 2116, Pris 115:-
Ett fruktrikt vin med balanserad syra där jag hittar härliga toner av gråpäron, mogen citrus, tropisk frukt och mogna honungstoner där mineraliteten vissar sig i avslutet.

Schoenenbourg-Grand-Cru-Riesling-nr-2116

Trevlig helg
//Fredrik Schelin & Anette Rosvall