Kanske det godaste som finns?!

2012-04-06 20.21.46

Det är så roligt att prata om det godaste som finns. För när jag börjar tänka så tror jag att allt som jag stoppar i munnen är det absolut godaste som finns. Men nu då precis nu när försommaren står och stampar i farstun. När värmen börjar komma och kvällarna blir ljumma och ljusa då avslutar jag gärna min middag med lite rosa rabarberkompott med gräddmjölk. Sött, lite strävt på tungan och så den där mjuka, feta gräddmjölken som rundar av. Jag som är helt galen i kardemumma strör gärna en lite nypa helt nymalen kardemumma över också.

Vad tycker du är allra godast just nu?

Rusande god rabarberkompott
8 dl vatten
1 dl strösocker
1/2 delad och urskrapad vaniljstång
1 kg fin späd rabarber i bitar
3 msk potatismjöl utrört i 3 msk kallt vatten

Koka upp vatten, socker och vaniljstång + frön i en
kastrull. Lägg i rabarberbitarna och låt dem sjuda en
stund. Ta av kastrullen från värmen när rabarbern
börjar mosa sig. Blanda i potatismjölsredningen och
låt kompotten få ett snabbt uppkok. Låt saligheten
svalna och servera med vit chokladmousse, sockerkaka,
glass och små mandelbiskvier eller som på bilden med gräddmjölk.