Korv med Taylor & Jones på Cajsa Warg

2013-05-06 09.04.32

I förra veckan tog jag med mig Karolin från Nordefors mat till Cajsa Warg och gjorde korv. Vi fick fin handledning av Kerim från Taylor & Jones, och gott vin till från Philipson & Söderberg. Karro och jag rostade fänkålsfrön, karamelliserade lök och vitlök, samt ganska mycket av vinet, kryddade med färsk ramslök, salt och peppar.

Istället för att göra små korvar rullade vi vår till en lång snurr, när jag kom hem lade jag den på grillen. Först lite låg indirekt värme så att den blev klar inuti, sedan en liten stund på full fräs för att få lite god grillyta på. Jag serverade den med en syrliga rödbetor med chévrekräm och kan säga att det var en toppen kombo.

Rödbetor med chévrekräm
500 g färska små rödbetor
200 g rucola (eller andra goda gröna blad)
2 msk god olja
1 msk vitvinsvinäger + 2 msk citronsaft
4 msk rostade pinjenötter

Chévrekräm:
100 g chévre
1 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Koka rödbetorna med skal i saltat vatten i 15 minuter.
Ta upp de lila små sötnosarna ur vattnet och låt
dem svalna. På med plasthandskar och ploppa ut
rödbetorna ur sina skal. Lätt och snabbt, istället för
att skala innan. När betorna är nakna skivar du dem.
Smula ner chèvren i yoghurten och blanda
med vitlök. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp rucola och de skivade rödbetorna och
häll olja och balsamvinäger över. Strö över pinjenötterna
och klicka över chèvrekrämen.