Lite korv kvar

2013-05-05 19.15.34

Fick lite korv över från då jag och Karro var på Cajsa Warg med Taylor & Jones. Så i söndags gjorde jag en vansinnigt god pastasås och dekanterade ett vin ifrån himmelen. Ja, jag måste ju träna för provet i Sommelieri är den 14:e. Så det blir ganska mycket vin nu framöver 🙂 jobbigt eller hur?!

Pastasåsen bestod av 3 st finhackade lökar, 4 stycken finhackade vitlöksklyftor som fick svettas lite i olivolja. Medan löken låg i pannan så kryssade jag fyra tomater, la dem i kokande vatten så att skinnet blev lätt att ta av. Hackade även dem och la ner i lökpannan, en rejäl klick tomatpuré, en skvätt kalvfond, resterna av min korv (men det går bra med vilken salsiccia liknande korv som helst) till sist en rejäl skvätt med grädde samt salt och peppar så klart. Låt såsen puttra lite medan du kokar din pasta.

Min galet enkla men himmelskt goda pasta

Servera såsen med riven parmesan, hackad basilika, lite citronzest och några varv från pepparkvarnen. Jag drack en Barbera D’Asti från Piemonte i Italien, den har lite animaliska toner som tar upp korvens smaker, en mjuk syra som passar utom förträffligt till pastan och den gräddiga såsen.

Jag grät en skvätt till den här middagen så gott var det.

Anette