Pecanpie Magnoliastyle!

2013-05-01 18.35.12-2

Igår invigde vi grillen tillsammans med Jonas bror och familj, min syster och familj och så min svägerskas bror. För det är nämligen så att min syster är tillsammans med min svägerskas bror. Så när vi träffas så har alla vuxna ett syskon med sig också, helt knäppt, men roligt!

Jag hade rensat frysen på mitt allra sista småländska nötkött från håriga kossor som gått ute och betat året om. Det var lite högrev, lite bringa och en liten oxrulle, just bringan ger väldigt god köttsmak på färsen och så är det bra med insprängt fett i den. Jonas hade bakat jättegoda bröd och vi gjorde min urgoda ColeSlaw. Till efterrätt hade jag gjort en Pecan Pie från min Magnoliabok  Jag gillar verkligen Pecan Pie, det är lite som smörkola i pajskal! Vi serverade den med god vaniljglass.

Anette

Pecan Pie

Vi har hunnit prova många recept på pekannötspaj sedan vi öppnade Magnolia Bakery. Sedan vi fick det här receptet av vår vän Kathryn McCann, som i sin tur fick det av sin mormor, har vi bara använt det.

Pajdeg:

drygt 3 dl vetemjöl

65 g kokosfett

3 msk iskallt vatten

Fyllning:

drygt 75 gram osaltat smör (mycket mjukt)

1 ¾ dl socker

3 stora ägg (rumstempererade)

1 ¾ dl mörk sirap (gärna Cane Sirap)

ca 2,5 dl majzenamjöl

1 tsk vaniljextrakt

1 krm salt

3,5 dl grovt hackade pekannötter

Sätt ugnen på 190 grader.

Börja med att göra pajdegen. Blanda vetemjöl och margarin och nyp ihop det med det iskalla vattnet till en deg. Rulla ihop degen till en boll. Kavla ut degen på en mjölad yta så att den passar en ugnsfast pajform (cirka 23 cm i diameter). Se till att kanten ligger lite över formen så att den inte sjunker ner vid gräddning. Tryck gärna till lite med en gaffel så får du ett snyggt mönster. Ställ åt sidan och gör fyllningen. Vispa smör och socker så att det blir mjukt, häll sedan i alla ingredienser förutom pekannötterna. Vispa ordentligt, vänd sedan ner hälften av pekannötterna och häll därefter fyllningen i pajskalet. Strö resterande nötter över fyllningen och grädda pajen i ungefär 45 minuter tills fyllningen är relativt fast och pajen gyllene.

Låt pajen svalna i 2 timmar, då kommer fyllningen att stelna. Servera pajen varm eller ljummen med en klick vispad grädde.