Det är svårt att välja en favorit!

Fotografi: Jenny Grimsgård
Fotografi: Jenny Grimsgård

Det här kära ni är nog den godaste förrätten jag någonsin ätit… mäh! Hallå! de sa jag ju häromdagen om Toast Skagen Förstår ni då problemet med att säga vad som är ens favoriträtt. Det är ju i princip omöjligt när det finns så himla mycket gott att välja på.

Men i allafall så är det här vansinnigt gott. En iskall salt silltårta på ljummet kavringliknande nybakat bröd eller vanligt rostbröd. Passar nog helt OK på en kräftskiva kan jag tro.

Isad silltårta

2 burkar matjesill i småbitar

4 dl vispad grädde

1 dl gräslök hackad

1 näve hackad dill

½ citron finrivet skal

Svartpeppar

Tillbehör:

Vackra blommor till garnering

Rostat bröd

Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat eller nybakat bröd. Underbart!

Dryckestips:

Fredrik Schelin Lyxbloggaren säger så här: Nyss hemkommen från Sicilien och efter att ha provat hela ön´s viner är jag så laddad att dela med mig av mina nyerfarna kunskaper.
Med det sagt så kommer jag såklart att matcha denna härliga rätt som Anette har delat med sig av med ett vin från Sicilien.
Givetvis kan ni ta denna härliga rätt och laga den nästa vecka till midsommar också och då matchas den bättre med en härligt kryddad snaps och en god veteöl istället. Men det är till nästa vecka det här kommer denna veckas vintips istället:

A'Puddara Etna Bianco (nr 75876)
A’Puddara Etna Bianco
SB# 75876, Pris 239:-
Ett fantastiskt krispigt vin med härlig smörig struktur och inslag av gul tropisk frukt, mineralitet, våt granit samt frisk citrussyra i balans.