En härlig middag med härliga människor!

karromiddag

När man träffar människor som man delar samma galna intresse med så uppstår kärlek av ett speciellt slag. När jag Fredrik Schelin och Karolin Nordefors eller någon annan galen mat/vinnörd träffas så är det faktiskt inte mycket annat än just mat och vin vi pratar om. I helgen fick vi dock skärpa till oss för då var även våra respektive med. Karolin hade lagat en mycket god och spännande middag, jag hade ansvar för att sätta vin till. Det var en utmaning dels eftersom det var så många smaker att ta hänsyn till, och dels för att Fredrik är en hejare på vin och jag ville ge honom en utmaning. Så även om jag själv hade några sköna idéer så kändes det skönt att kunna ringa en vän och fråga om råd. Jag tog kontakt med Paal på Wineworks och han och jag kom överens om att det fanns en svårighet i att maten var mild och jämn i sina smaker, och att kombinationen på förrätten var ganska trixig.

Förförrätt: Små toast med en kräm på mascarponeost och citron, rimmade pilgrimsmusslor och krasse. Nässelblinier med löjrom, gräddfil och rödlök  – Jag bjöd på Besserat de Bellefon, Cuvee de Moines, Blanc de Blanc.

Förrätt: Kycklingterrin med sidfläsk, dill och citron serverad med blomkålscréme och krispigt kycklingskinn – Jag hade valt V3 Viñas Viejas Verdejo, 2010 från Terno Bodegas i DO Rueda Spanien, ett gyllengult modernt fatlagrat vin. Med mineral, örter,  lite rökiga toner och doft av mogen gul frukt. En fyllig kropp med stor volym, oljig med lång eftersmak. Ett riktgt gott vin!

Varmrätt: Smörstekt torskrygg med ravioli, gröna ärtor, bondbönor och citron- och örtemulsion – Vinet jag serverade till var Milton La Cote Pinot Noir, Gisborne New Zealand 2010 från en biodynamisk gård, som vill göra klassisk Pinot Noir som liknar den från den gamla världen. Handodlade druvor, som ligger på små franska ekfat. Ett ljust vin, Näsan: mörka körsbär, enbär, lite läder, med en subtil ton av rosor och örter. Munnen: Komplex med en livlig mineralton och en mjuk balanserad tannin. 

Vill du hitta recepten på rätterna så kan du kika på Karolines blogg.

En reaktion på ”En härlig middag med härliga människor!”

Kommentarer inaktiverade.