En student in da house!

2012-04-16 13.41.07

Den här veckan kommer vi att fokusera på att förbereda för Viktors studentfest. Det skall bakas tårtor, stekas rostbiff som skall skivas tunt och marineras, det skall göras diverse potatiskakor och sedan skall det så klart fiffas så att det är fint i trädgård och hus också. Sonen är redan ekiperad och kommer vara så fin, så fin.

Jag tror att vi kommer att baka sådana här tårtor. Främst för att den är så nedrans god, men också för att den är ap-lätt att förbereda och för att den funkar för glutenintoleranta och om du använder laktosfri grädde så blir alla dina vänner glada.

Drottning av Mazarin

Är en glutenfri Mazarinbotten med kardemummafluff och massor av jordgubbar. En smart tårta som alla kan äta. Dessutom håller den sig länge. Den saftiga tunga botten kan göras i några dagar i förväg och det enda du behöver göra innan servering är att vispa ihop fluffet och dekorera med jordgubbar.

Botten

500 gram mandelmassa

250 gram rumsvarmt smör

1 dl ekologiskt rörsocker

4 ägg

1 dl majsmjöl

Vispa smöret fluffigt och riv ned mandelmassan grovt i smöret. Blanda ihop till en slät smet med socker, ägg och majsmjöl.

Häll ut smeten i en rund smörad och mjölad springform. Baka av den i 30 minuter i 175 grader. Medan botten svalnar helt så gör du kardemummakrämen.

Kardemummafluff

2 dl crème Fraiche (välj laktosfritt alternativ om du vill)

2 dl grädde (välj laktosfritt alternativ om du vill)

några nypor nymalen kardemumma

rivet skal från ½ citron

några droppar citronsaft

några nypor socker

Vispa grädden tills den har fått lite stadga, rör ned Crème Fraichen och vispa vidare tills krämen är fast och fluffig. Smaksätt och rör runt. Ställ kallt medan du väntar på att botten är helt kall. Lägg på krämen och garnera med en halv liter jordgubbar.

 

3 reaktioner på ”En student in da house!”

  1. Å den ser väldigt läcker ut! Tack för tipset. Ingen student här, men kombinerad skolavslutning och födelsedag. Passar perfekt att man kan göra den i förväg! (Och så kan jag göra en botten till lilla allergikern och göra annat ”fluff” till henne. KANON!)

    1. Jag bakar dem i morgonkväll, plastar in botten och preppar dem på fredag. Är nästan godare när de får sogga till sig lite. Prova med att byta ut majsmjölet mot mandelmjöl, det blir supergott också.

  2. Nu har jag bakat den här tårtan tre gånger och den är helt underbart god. Men… 30 minuter i ugnen fungerar inte. Och nu har jag bakat i två olika ugnar så det är inte bara min ugn som är knäpp. Jag är uppe i närmare en timme i ugnen för att den ska stanna i mitten. Hur stor är din springform?

Kommentarer inaktiverade.