Ett lite paket med mums i!

halloumi-460

Att lägga Haloumi på grillen har vi ju gjort länge nu, men den här varianten tror jag inte så många har provat. Gör det vettja, ni kommer att utropa: – Ah! vilken liten mumsbit!

Du behöver:
Halloumin:
1 bit halloumi
Smördeg i färdigutbakade ark
1 äggula till pensling
1 näve mynta
1 näve basilika
Chiliflakes
Matolja

Gör så här: Skär osten i 1 centimeter tjocka bitar. Lägg varje bit ost på en större bit smördeg. Placera lite mynta, basilika och chili på varje ost. Pensla och vik ihop till ett fint litet kuvert, pensla lite till utanpå. Hetta upp oljan och fritera dina små knyten, det brukar räcka med ca 2 min per knyte. Hiva upp knytet på lite hushållspapper så oljan får rinna av. Njut sedan med plommonchutney.

Plommonchutneyn:

150 g torkade plommon, hackade
50 g valnötter, hackade
1 kanelstång
1/2 dl vitvinsvinäger
5 nejlikor
3 kardemummakapslar
2 vitlöksklyftor, finhackade
Några nypor chiliflakes
1 näve finhackad mynta
3 dl vatten
1/2 dl socker

Gör så här: Blanda ihop allt utom myntan i en kastrull och småkoka i en halvtimma. När det är klart hivar du ner myntan, stjälper ner chutneyn i en burk och låter stå kallt tills det är dags!