Jag tävlar med Scans Rapsgris som råvara

Rapsgris

Ni som har följt oss vet att jag har en alldeles speciell kärlek till grisar. Lika mycket som jag älskar att se dem skutta omkring med glada ögon och knorriga svansar. Lika ledsen och sorgsen kan jag bli när jag ser hur grisar och andra djur blir illa behandlade, skadade och allt bara för att vi människor skall få billig mat. Billig mat som inte alls är nyttig för oss. Däremot skulle jag aldrig vilja sluta att äta kött, för jag tror på att äta en allsidig kost, med både kött och grönt, men det skall vara bra producerade produkter, som är nyttiga både för oss människor och för jorden där vi bor. Därför sa jag Ja när jag fick förfrågan om att skapa en ny rätt med en svensk produkt som heter Svensk Rapsgris. En gris som får bra foder och har bra levnadsvillkor. Vill du läsa mer om Rapsgrisen så kika här!

Här kommer mitt låååånga och galet goda tävlingsbidrag! Rimmad långsamt bakad, Jerk-rubbad fläsksida, med saltbakad, riven och friterad sötpotatis, majskräm, Piementos de padrones och het fruktsalsa. Och receptet hittar ni här!