Anette Rosvall, vin, Vinprovning, maj, diverse vinflaskor

Man kan tro att det är flärdfullt att skriva om vin och mat.

Man kanske kan tro att det är ett flärdfullt jobb att skriva om vin och mat. Det kan det vara ibland, när man får rassla omkring på diverse tjusiga tillställningar och dricka och äta lyxiga ting. Men för det mesta är det tvärtom då sitter jag med sovruffsig frisyr i min pyjamas vid mitt matbord och skriver för fullt. Ibland går jag bara runt och tänker, för att skriva är ett tankekrävande jobb. Först måste jag ju veta vad jag vill berätta om, sedan måste jag fundera ut hur jag skall formulera detta så att du, kära läsare förstår vad jag menar. Sedan skall det knackas tangenter 1500 tecken, 8000 tecken eller till och med en hel bok. Det är verkligen inte så att jag sitter här och klagar, jag ÄLSKAR det jag gör. De gångerna jag faktiskt får uppleva lite ”la dolce vita” är ju helt makalösa. Då kammar jag till mig och rafsar fram en någorlunda snygg klädtrasa och susar in till stan för att prova ljuvliga drycker, äta makalöst goda maträtter, träffa inspirerande vinmakare, hårt arbetande samt härliga importörer och kollegor. Det är en underbar del av mitt arbete och här visar jag en bild på några av de fantastiska viner jag har provat på sista tiden.