comfort food, mat&dryck, kokbok, Anette Rosvall, författare

Min nya…

Nu har jag fått en till liten rackare i min familj. Det kanske inte riktigt är i samma paritet som att föda ett barn, men inte långt ifrån. Känslan när man bläddrar i sin nytryckta bok för första gången. Doften av trycksvärta, bilderna på papper i stället för på datorn.  Att läsa sina texter igen, fast i tryckt form. Ja det är stort!

Den 12:e i raden handlar om mat och dryck i kombination och jag är faktiskt riktigt stolt och nöjd. Recepten är härliga, generösa och har en bra mix mellan kött, fisk och vegetariskt. Min fotograf Charlotte Gawell sa vid något tillfälle att den här boken är fylld av comfort food. Jag ser det som en av de finaste komplimangerna min matlagning fått. Som ett litet smakprov lägger jag upp receptet på rödvinskokad pasta med svamp, karamelliserad lök och örtsmör. Djävligt gott och lite bombastiskt med det vinröda pastan om ni frågar mig!