Rom + bananer = kärlek!

Dom små rackarna har en tendens att mogna så fort du vänder ryggen till och så står du där med ett gäng alldeles för mjuka, bruna bananer. Förut blev du kanske irriterad men när du har smakat den här kakan så kommer du istället vänta ut dem…

Romdoftande Banana split cheesecake

Botten

100 gram smält smör

15 stycken digestivekex

3 msk kakao

en skvätt Rhum de Liquor

Fyllning

450 gram Creme Cheese typ Philadelfiaost

3 väldigt mogna bananer, mosade

4 msk grädde

2 msk majzena

4 ägg

o,5 dl strösocker

Topping

100 gram mörk choklad

4 msk Diplomatico rhum liquor

2 msk grädde

Servera med

maränger

vispad grädde

bananskivor

rostade mandelspån

röda körsbär

Blanda det smälta smöret med kakao, liquor och digestivekex till en massa som du trycker ut över botten i en springform (20 cm i diameter). Ställ bottnen i kylen medan du fixar resten.

Mixa bananerna och crème cheese slätt till fyllningen, vispa sedan ägg och socker pösigt och blanda ihop alla ingredienser utan att få ner så mycket luft i smeten.

Till toppingen hackar du chokladen fint och lägg den sedan i en skål. Värm rom och grädde och häll sedan den varma vätskan över chokladen rör tills den smälter, ställ åt sidan i rumstemperatur.

Låt nu bottnen gå i ugnen 175 grader i cirka 10 minuter. Tag ut, och bred smeten över och grädde igen i drygt 30 minuter. Låt svalna. Vispa grädden till toppingen och lägg den i en spritspåse med stjärntyll. När kakan är helt sval så spritsar du puffar av grädde, sätter ett rött bär i varje gräddpuff. Rippla över chokladen och strö till sist över mandelspånen och bananskivorna. Servera kall eller rumstempererad til kaffe eller ett glas Diplomatico rhum liquor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *