Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Porchetta som burgare med coleslaw.

by Anette Rosvall 2017/09/21
written by Anette Rosvall 2017/09/21
recept, Anette Rosvall, porcetta, porcettaburgare

Porchetta är ett formidabelt sätt att tillaga fläsksida. Du fyller den med godsaker som bland annat örtkryddor och vitlök. Rullar ihop härligheten, steker på ytan så den blir krispig och låter den sedan gå i ugnen tills den är färdig.

Det här receptet är ifrån Emmas och min bok ”Festmat” och porchettas serverar i tjocka skivor på ett bröd som en burgare med en härlig coleslaw men det går så klart att äta den med pommes och bea, eller sås och potatis också om man vill det.

Porchettaburgare

3 vitlöksklyftor

300 gram färsk spenat

150 gram extra rökt bacon

rivet citronskal

1,5 kg fläsksida med svålen kvar

Majrove coleslaw

en halv kruka korriander

en halv kruka mynta

2 vitlöksklyftor

2 gröna krispiga äpplen

1 majrova

skal och saft från 1 lime

4 msk olja

en skvätt flytande honung

salt och peppar

Till servering

Hamburgerbröd

sallad

majonäs

peppar

Hacka vitöken, stek spenaten, bacon och vitlök i smör. Salta och peppra efter smak. Riv över lite citronskal och lägg sedan fyllningen i det platta köttet. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop hela baletten med ett steksnöre. Se till att så mycket som svålen kommer utåt. Gnugga in ytan med salt och peppar och fräs yta på det i en en het stekpanna. Sedan skall det gå i ugnen i 150 grader tills du kan mäta en innertemperatur på 62 grader.  När det är klart skall det vila i en timme ungefär.

Under tiden fixar du din coleslaw, hacka vitlök, mynta och koriander. Skala och riv äpple och majrova i en skål blanda ner ört- och vitlöks hacket och ställ den sedan åt sidan. Vispa ihop resten av ingredienserna och blanda sedan ihop dressingen, smaka av med salt och peppar.

Servera porchettan i tjocka skivor med coleslaw, majonäs och sallad.

Smaklig spis!

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tisdagstårtan!
next post
Signerar böcker på Lindingö!

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top