Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tisdagen blir guldkantad i sällskap med citronpanncottan här under.

by Anette Rosvall 2017/09/19
written by Anette Rosvall 2017/09/19
Skriv ut receptet
tisdagstårtan, anette Rosvall, citronpannacotta, chili, recept
1,3K

Att fira med tårta, bakverk eller dessert brukar de flesta göra på helgen. Men då är det ju så mycket annat som är roligt så jag tänker att ni kanske istället borde toppa en helt vanlig tråk-tisdag med något lite extra smarrigt. Jag kommer att tipsa om det i alla fall under rubriken tisdagstårtan. Du väljer så klart själv om lagar till  det direkt eller väntar till senare. Men du, lova att du gör det, för både knopp och själ blir så mycket gladare om man får njuta av en liten bit sött. Den här godingen är från Emmas och min underbara tid som tidningen Amelias matinspiratörer.

Citronpannacotta med stingigt chilifras

Det här behöver du:

1 citron, skal och saften
2 lime, skal och saft
3 dl tjockgrädde
1 dl multigelésocker

Topping:
3 dl mandelbiskvier
2 msk limoncello (går att byta mot annan citrussmakande likör)
Choklad och chilikrydda (Santa Maria)

Dekorera med hallon eller andra trevliga små bär

Gör så här:

Börja med själva pannacottan, blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, rör runt, koka hastigt upp och sänk sedan värmen och låt det hela puttra i någon minut. Sedan häller du vätskan i små glas eller koppar, ställer dem svalt i minst en timme. Under tiden fiffar du med toppingen, som är exakt lika enkel att göra. Krossa biskvierna och blanda med likören, krydda med choklad och chilikrydda efter tycke och smak. När det är dags att äta strösslar du topping och bär över pannacottan och äter med glad min!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Lägg in dina rödbetor själv!
Nästa inlägg
Porchetta som burgare med coleslaw på majrova.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt