advent, anette rosvall, mjukpepparkaka, jul, recept

Recept inför Julen – mjuk pepparkaka

För mig är det näst intill omöjligt att klämma fram en favorit ibland mat och bakverk. Men den här hittar du iallafall  ibland mina topp 10 utav mjuka kakor….

Den är kryddig, saftig och för mig hör den verkligen julen till. Min morsas mjuka pepparkaka med lingonsylt, gräddfil och pepparkakskryddor. Här lite extra pimpad inför första advent med frosting, röda bär och järneksblad.

Happy Advent!

Du behöver:

3 ägg

2,5 dl socker (gärna lite mörkare för extra karaktär till kakan)

100 gram smör, rumsvarmt

1 dl gräddfil

2 tsk bikarbonat

2 msk pepparkakskryddor

3,5 dl vetemjöl

1 dl lingonsylt

Sätt först ugnen på 175 grader Vispa ihop ägg och socker till en fluffig smet, sedan häller du ner smör, gräddfil och lingonsylt. Blanda ihop bikarbonat, pepparkakskryddor och vetemjöl innan du försiktig vänder ner det i smeten för att behålla fluffet.

Ner med hela konkarången i en snygg form. Låt gå i ugnen i cirka 45 minuter, stick med en kaksticka så du vet att kakan är genomgräddad. Vänd upp den på ett fat, låt svalna och om du är på det humöret dekorerar du den med kristyr och röda bär.