Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rismousse med bärjelly

by Anette Rosvall 2017/12/19
written by Anette Rosvall 2017/12/19
recept, anette rosvall, risgrynsmousse, hallon, jul

Den här rismoussen är en finfin liten dessert att bjuda på i jultider. En lite lyxigare variant på Ris a´la Malta.

Mousse

0,5 dl grötris

1,5 dl vatten

1 krm salt

1 tsk vaniljsocker

3-4 dl mjölk

1,5 dl vispad grädde

1 äggvita

0,5 dl florsocker

Koka grötriset enligt förpackningen med vatten, salt, vaniljsocker och mjölk och låt den sedan svalna. Vispa grädden hårt och vänd ner den i gröten. Vispa sedan äggvita till en maräng tillsammans med florsockret. Blanda ihop märängen med risgrynsgröten och dela upp den i 6-8 fina glas.

Bärjelly

1 gelantinblad

0,5 dl socker

0,75 dl vatten

200 gram frysta hallon

Börja med att lägga gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp socker och vatten, krama ur gelantingladet och låt det sakta smäla i sockerlagen. Ner med bären och rör försiktig om så att några av dem fortfarande är hela.

När bärjellyn svalnat en smula, lägger du den på toppen av moussen och ställer sedan glasen kallt fram till servering.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Amarone + Janssons frestelse = <3
next post
Stolt medlem i landslaget!

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top