Recept, Anette Rosvall, Hummingbird, Magnolia Bakery

Hummingbirdcake från Magnolia!

Det här är en variant på morotskaka, bara lite saftigare och med mer smak.  Receptet är min variant på Magnolia Bakerys populära kaka, och du hittar det i min bok om det berömda New York-baserade caféet och bageriet.

Prova den, du kommer inte ångra det!

Kaka

7 dl vetemjöl

1 tsk kanel

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4,5 dl strösocker

3,5 dl vegetabilisk olja

3 stora ägg

1,5 tsk vaniljsocker

4,5 dl mosade bananer

225 gram krossad ananas (utan spad)

2 dl hackade pekannötter (eller valnötter)

Cream Cheese topping enligt recept här!

Sätt ugnen på 160 grader och smöra och mjöla två springformar (22 cm i diameter) Lagg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakorna hela. Sikta alla torra ingredienser i en skål och ställ åt sidan. Vispa sedan socker och olja i ungefär tre minuter. Tillsätt äggen ett i taget och vispa ordentligt mellan omgångarna Vispa tills smeten är helt slät och fördela den sedan i de två formarna. Låt det grädda i 40-50 minuter eller tills kakrona är torra i mitten. Låt dem svalna helt medan du gör Cream Cheese topping enligt receptet ovan och sedan smetar in hela kakan med den och dekorerar snyggt och hjärtligt.

Smaklig spis!