Första dagen hos Svenskt Kött!

Idag börjar jag blogga på Svenskt kött! Hoppas ni hänger med! Det blir en skön blandning. Jag kommer att skriva om mina julförberedelser, tipsa om lite mat och dryck samt filosofera generellt om månaden december och allt som händer då.

Jag fick frågan och tänkte att vi – det vill säga Svenskt kött och jag – passar ganska bra ihop. Jag gillar företag och organisationer som tänker hållbart och som har en passion för det frågor jag jobbar med – dvs mat&dryck – och en ambition att kanske på något sätt göra världen lite bättre.

När jag tänker lite micro så är min kropp  mitt tempel och det som jag stoppar i mig, alltså det jag äter och dricker ska så klart vara bra saker. Både ur närings- och hållbarhetssynpunkt. En komplex fråga så klart men jag försöker göra mitt bästa.

Jag läste i tidningen häromdagen att Antibiotikareglerna skärpts för djur i EU till samma nivåer som gällt här i Sverige under en tid. Man får inte längre ge antibiotika till friska djur. Nu hoppas jag att resten av världen hänger på och förstår att djur också är människor som behöver behandlas med respekt och värdighet.

/Anette