god jul, svenskt kött, matjes, sill, snapsvisa

Fler snapsvisor till folket för böfvelen!

Jag gillar att dricka snaps, inte för alkoholens skull utan för att det ger mig en anledning till att sjunga. Försöker att lära mig minst en ny snapsvisa per högtid, så det blir ju minst 4 per år. Min favorit är Povel Ramels – Man cyklar för lite!

Till visor och snaps äts självklart sill. Den godaste jag vet är min mammas inlagda glasmästarsill Men den tar minst 1 och en halv vecka att göra så den överlåter jag till henne. Hos mig görs bara snabba sillar som t ex matjessill med brynt smör, syrade lökringar och gräddfil. Här hittar ni recepten på mina favoriter  Carros Wasabisill och länk till den mycket goda Viktors Citron- och vodkasill

Carros Wasabisill

2 dl crème fraiche

2 msk majonnäs

2 msk wasabipasta

450 g inläggningssill (5-minuterssill)

3 msk syltad ingefära, hackad

1 dl hackad gräslök

1 dl hackad dill

1 tsk socker

0.5 tsk salt

Blanda crème fraiche, majonnäs och wasabi till en slät smet. Tillsatt övriga ingredienser. Smaka av, det ska vara pepparrotsstarkt sa det tjongar om det. Håller i cirka 5 dagar i kylskåp.