örrätt, recept, Bratt, pilgrimsmusslor, sallad

De Brattska pilgrimsmusslorna

Dessa pilgrimsmusslor fick jag som förrätt på en middag nyligen. Det var min bästa kompis nya kärlek som lagat dem och jag kunde bara skrika HURRA. Dels lycklig över att det var så sabla gott men också för att hon lyckats knipa en med så trevliga och bra intressen som mat och vin… för det kan ju jag faktiskt även jag ha glädje av hähä!

De Brattska pilgrimsmusslorna

Till 6 personer behöver du:

12 stycken pilgrimsmusslor

1 grönt syrligt äpple

3 stänglar blekselleri

2 st charlottenlök

saften fr en citron

vitvinsvinäger

god olivolja

salt

svartpeppar från kvarnen

Ok nu ska du skära äpple, selleri och lök i de minsta kuberna du någonsin gjort. Det kallas brunoise på restaurangspråk och du behöver en vass kniv och tålamod. När alla små, små bitarna är klara lägger du dem i en skål och klämmer över citronsaften. Gör en vinegrett på en skvätt olja, vinäger salt och peppar. Dressa den lilla salladen…. Smaka av OBS! DEN SKA VARA SYRLIG!

Låt den stå och vila medan du steker gyllene yta på dina pilgrimsmusslor. När det är dags att servera så lägger du upp lite sallad på varje tallrik och toppar med två pillisar per portion.

Servera gärna en frisk Chablis till eller varför inte Champagne som kommer att plocka upp det syrliga, friska i salladen och runda av det söta och krämiga av musslan.

Smaklig spis!