Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mat är alltid kärlek!.

by Anette Rosvall 2019/02/10
written by Anette Rosvall 2019/02/10
recept, Anette Rosvall, Hallon, kärlek, alla hjärtans dag

Eftersom det är Alla hjärtans dag på torsdag tänkte jag tipsa om ett smarrigt sätt att låta såsen bli kärleksfullt röd eller passionerat rosa. Här har nämligen skreien fått sällskap utav en Beurre blanc med hallon- och timjansmak. En super god och lite annorlunda sås som passar till all sorts fisk men även är mumma till kyckling. Var nu inte rädd för lite frukt i maten utan prova!

Beurre blanc med hallontouche

6 msk färsk dill, timjan eller gräslök (finhackad)

3 dl färska hallon

5 dl torrt vitt vin

1 tsk socker

3 msk finhackad scharlottenlök

400 gram osaltat smör

salt och nymalen vitpeppar

Mosa hallon och timjan tillsammans i en liten skål, häll i vin och socker, plasta över och låt det stå och gosa till sig i ungefär 1 timme i rumstemperatur. Mixa sedan hallonröran så att den blir slät och röd. Pytsa sedan ner alltihopa  i en kastrull. Sedan i med schalottenlöken och låt det hela koka upp. Låt vätskan småbubbla och reducera så att det bara är en knapp deciliter kvar (tar ungefär 15 minuter på medelvärme). Nu skall du också sila såsen så att hallonfnaset och lökbitarna försvinner, efter det skall vätskan ner i kastrullen igen och på låg värme vispar du ned smöret i omgångar. Vispa, vispa, vispa tills du har en smidig sås. Nu skall du smaka av med salt och nymalen vitpeppar och sedan är det dags att servera. Efter det att smöret är nedvispat får såsen absolut inte koka utan bara hållas varm.

Servera som på bilden med en bit vit fisk som t ex skrei, eller en grillad kyckling och en god grönsallad. En fruktig Pinot Noir eller en Beaujolais sitter som en smäck i glaset!

Hjärtlig middag!
Alla hjärtans dagfestligtkärlekmatroligtröttValentines day
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Egg Benedict extra vaganza
next post
Ragu till alla hjärtan.

You may also like

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Bi bim bap – smaskig, kladdig och alldeles...

2021/01/11

Den amerikanska soppgrytan clam chowder på mitt sätt.

2021/01/10

Kyckling med skummad dragongrädde, primörer, risotto med tryffel...

2021/01/09

Krabburgare med majrovesallad

2021/01/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17
  • När rester blir bästa rätten. Mac n cheese på mitt sätt.

    2021/01/16
  • Var inte rädd för söta viner!

    2021/01/16
  • Jonas mosters bästa kaka.

    2021/01/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top