Anette Rosvall, Afternoon tea, pepparkakor, marmelad, Hemmets journal

Afternoon tea med julkänsla i Hemmets Journal.

Jag gör ibland recept och matjobb till diverse tidningar. Just det här är en smaskig variant på Afternoon tea med julkänsla från tidningen Hemmets Journal 2018 i december.

Men? – frågar du kanske, varför lägger hon upp den nu när det börjar bli vår. Jo det kan jag berätta. Det har att göra med den ljuvliga marmeladen som syns på bilden. Det är en tomat- och saffransmarmelad som smakar minst lika gott nu som till jul. Den passar utomförträffligt bra till alla sorters ostar faktiskt. Så gör den bara vettja!

Anettes tomat- och saffransmarmelad
1,5 kg tomater
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
1 frp saffran
saften från 2 lime
beroende lite på hur saftiga tomaterna är så kan du även behöva fylla på med lite vatten…

Skölj och dela tomaterna i mindre bitar. Lägg dem sedan med syltsockret i en vid kastrull. Dela vaniljstången och lägg ned den och saffran i samma kastrull häpp! Låt hela härligheten koka i 20 minuter. Gör marmeladprovet, dvs häll lite marmeladmassa på ett fat, och ställ in det i kylen i någon minut. Om marmeladen flyter ihop när du drar ett finger igenom den så behöver den koka en stund till. Pressa ned limesaften när marmeladen har kokat klart och häll upp på rena burkar. På med locket och förvara den mörk och svalt… eller ät upp direkt!

En reaktion på ”Afternoon tea med julkänsla i Hemmets Journal.”

Kommentarer inaktiverade.