söta saker, recept, underkläder, dessert, efterrätt

underkläder & dessert

Kommer ni ihåg den där sången i Sound of Music när Julie Andrews radar upp saker hon gillar. Hon ylar om äppelpaj, små ringklockor, nudlar och gäss.

”Cream colored ponies and crisp apple strudels
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
Wild geese that fly with the moon on their wings
These are a few of my favorite things”När jag radar upp saker jag gillar så kanske vi har några gemensamma grejor, som schnitzel och äppelpaj. Men annars vetesjutton! För det jag tycker allra bäst om är mina vänner, familj, mitt radhus och min katt. Först efter det kommer sånt man kan äta eller dricka men det vill jag alltid göra tillsammans med någon trevlig typ.

Avslutar gör jag alltid med dessert. För jag tror på det gamla talesättet att man smälter maten bättre med en liten sötsak efter middagen. Här får ni recept på en liten godsak som är publicerad i en av mina kokböcker. Desserten heter egyptiska nätter…. korsetten lånade jag ifrån Laila Duran, och den kan jag ännu drömma om.

Egyptiska nätter

Puddingen
7 dl mjölk
1 dl mannagryn
1 nypa salt
1-2 dl vispgrädde
en näve grovt hackade pistagenötter

Sirapen
2 dl socker
1 dl vatten
2 msk rosenvatten
några droppar röd karamellfärg

Koka upp mjölken och rör ner mannagrynen och saltet, låt koka i cirka 8 minuter och häll sedan ner gröten i portionsformar/glas eller fina kaffekoppar. Låt stå svalt i cirka en timma.

Under tiden gör du sirapen. Koka socker och vatten tills sockret smält och du har en lag. Smaksätt med rosenvatten, färga med karamelfärg. Ställ åt sidan.

Precis innan servering, vispar du grädden, stjälper upp puddingen på ett fat. Häller över sirapen, klickar på grädden, strösslar över nötterna. Ja! Sedan är det bara att njuta!

Smaklig spis!