alto adige, pinot noir, cubano, sydtyrolen

Cuba & Sydtyrolen möts

När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

Jag gör min variant på Cubano sandwich med långbakat fläskkött, Sydtyrolsk speckskinka, tunna skivor av de Sydtyrolska äpplena och självklart rejält med Stilferost.
Om du som jag tycker om grillade smörgåsar så finns det nog ingen som går upp mot den kubanska fullmatade Cubano. originalet är Fylld med två sorters fläskkött, lagrad ost, stark senap. Jag fyller på med tunna äppelskivor och grillar den till perfektion, serverar den sedan med pickles, majonäs och kanske lite frasiga pommes.

2 st minibaguetter
1 Sydtyrolskt äpple
120 gram skivad Stilferost
120 gram Sydtyrolsk speckskinka
120 gram skivat långbakat fläskkött (karré eller kotlett)
smör
dijon senap
majonnäs

bred smör, dijon och majonnäs på brödskivorna, hyvla äpplena i så tunna skivor du kan, tag några skinkskivor samt några skivor av det långsamt bakade fläskköttet och lägg även detta på brödet. Toppa alla brödskivor med tjocka skivor Stilferost och lägg sedan ihop brödskivorna två och två. Grädda i våffeljärn eller stek dubbelmackorna frasiga i rejält med olja på medelhög värme. När de är klara delar du dem i halvor och serverar dem tillsammans till exempel med den pimpade löksoppan och rött vin från Alto Adige. Smaklig spis!