Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Godsaker fr Sydtyrolen!

by Anette Rosvall 2019/04/15
written by Anette Rosvall 2019/04/15
Skriv ut receptet
betalt samarbete, äpple, Stilferost, Sydtyrolen, moutarda
1,6K

Det damp ner en låda med godsaker från Sydtyrolen häromdagen. Jag hittade vin, äpplen – Südtiroler Apfel SGB, skinka – Südtiroler Speck SGB och ost Stilfser SUB ost och nu tänkte jag göra något smarrigt av dem.

Jag börjar med en härlig Motarda… ja alltså en italiensk lite senapsstingig äppelmarmelad som smakar mumma till både ost och skinka. Jag tror det finns lika många recept som det finns hushåll i Italien. Så här gör jag min, när den är klar serverar jag den med min systers smarriga hårdbröd, ost, speckskinka och så gärna ett vitt vin från regionen.

Anettes Motarda

Det här behöver du:

3 st Sydtyrolska äpplen
1,5 dl syltsocker
1 dl vitt torrt vin från Alto Adige
skalet och saften från 1 citron
0,5 dl gula russin
0,5 dl sherryvinäger
1 msk gula senapsfrön
1 gul lök fint hackad
1,5 msk senapspulver
1 lagerblad

Gör så här:

Skala äpplena och skär dem sedan i jämna små tärningar cirka 0,5 cm stora. Koka upp socker och vin tills sockret smält, lägg sedan ner det rivna skalet från citronen, de äppeltärningarna, finhackad lök, russin och senapsfrön. Låt koka i några minuter. Äppelbitarna skall vara mjuka med fortfarande hålla ihop. Smaka av med citronsaft, sherryvinäger och senapsfrön, lägg ner lagerbladet och häll upp i en burk med lock och låt svalna. Motardan håller i cirka en vecka i kylen.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

ost
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rosvalls salty almondpie
Nästa inlägg
Chokladbollens dag!

Du borde verkligen prova det här också!

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/04/25

Han blindprovar mig på bubbliga drycker

2023/04/19

Jura! En lite ny-hipp region med massor av...

2023/04/17

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Eclairer är trendigt och väldigt gott!

2022/11/21

En vild, galen och läcker lasagne

2022/10/27

Upp-och-ner-vänd vild kålpudding, rödlöksmarmelad med tranbär och sky

2022/09/13

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Cremant funkar också ibland!

    2023/06/10
  • Håll tummarna för bubbel till midsommar!

    2023/06/08
  • S.O.S = Sill, ost och snaps! Här kommer smarrigheter till midsommar.

    2023/06/07
  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt