Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Var rädd om ogräset

by Anette Rosvall 2019/04/25
written by Anette Rosvall 2019/04/25
recept, nyttigt, pesto, ogräs, grönt

Nu börjar det gro och spira i trädgårdar, balkonglådor och parker. Inte bara tussilago, hyacinter och tulpaner utan även ett och annat ogräs. De flesta blir tokiga på nässlor och kirskål, men jag vårdar mina små ömt och kärleksfullt.

För det går att göra så mycket gott med ogräs. I Emmas och min allra första kokbok hade vi ett vansinnigt gott recept där man slängde ned allt möjligt i ogräsväg i ett pajskal, blandade med chevre, äggstanning och vips så hade man världens godaste paj. Men det enklaste du kan göra med ditt ogräs är pesto. Det blir en frisk, syrlig och riktigt grön smak när du blandar ogräs med t ex dill, persilja och lite granna basilika. Mixar som vanligt med olja, vinäger, pinjenötter och en stark ost. Sedan servera peston som vanligt till pasta eller som sås till grillat kött, grillad kyckling eller blandat med lite crème fraiche till en stekt fisk. Ha alltid en skål hemlagad pesto i kylen man vet aldrig vem som kommer på middag!

recept, nyttigt, pesto, ogräs, grönt

Grön pesto på ditten och datten

Anette Rosvall Nu börjar det gro och spira i trädgårdar, balkonglådor och parker. Inte bara tussilago, hyacinter och tulpaner utan även ett och annat ogräs. De flesta blir tokiga på nässlor och kirskål, men jag vårdar mina små ömt och kärleksfullt. Recept Var rädd om ogräset European

Det här behöver du:

200 gram gröna saker så som kirskål, nässlor, dill, bladpersilja och eventuellt lite basilika
50 g rostade solrosfrön
2 klyftor vitlök
1 dl olja
50 g parmesanost
salt
pepparen liten skvätt vitvinsvinäger
(tycker jag är gott men det är inte default utan ett tillval :))

 

Gör så här:

Mixa alla ingredienser tills det blir en fin röra, smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med mer olja om det blir för tjockt.

ogrästrädgårdvårenvegetariskt
0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
PImpad löksoppa!
next post
Jag pratar på radio….

You may also like

Lyckan över att kålen är i säsong. Jag...

2021/01/27

Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med...

2021/01/26

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Lyckan över att kålen är i säsong. Jag bakar den länge och serverar med örter och smör.

    2021/01/27
  • Kokosfräst fisk med kokosris samt chilihet salsa med Riesling – Ja Tack!

    2021/01/26
  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top