recept, Anette Rosvall, chokladbollar, rom, brynt smör

Chokladbollens dag!

Jag anser att man alltid skall ta chansen att fira. Idag till exempel är det chokladbollens dag, och det är väl så gott som något. Här kommer mitt allra bästa recept på chokladbollar. De innehåller självklart brynt smör, en liten skvätt rom och är rullade i rostad kokos, för det tycker jag är godast!

150 gram brynt smör

4 dl havregryn

1,5 dl strösocker

6 msk kakao

4 msk oboy

4 msk starkt kaffe

2 msk rom (eller annan favorit sprit, går även att byta ut mot vatten eller extra kaffe)

Rostade kokosflingor att rulla bollarna i.

Börja med att smälta och sakta bryna smöret, låt det sedan stelna i kylen. Mixa sedan alla ingredienser till en massa som du rullar till lagom stora bollar. Rulla i rostade kokosflingor och låt stå kallt tills det är dags att smaska i sig bollarna, gärna med ett litet glas rom till. Varför inte prova Plantation 20th Anniversary XO Barbados #509 en ljuvlig rom med komplex smak av apelsinskal, rostad kokos, vanilj, arrak  och som kommer att dansa fint tillsammans med chokladen i munnen.