efterrätt, mellanmål , nyponsoppa, recept, soppa

Nypon med avvägd smak.

Häromdagen hittade jag ett paket nyponpulver i mitt skafferi. Fick minnen från barndomen då jag åt ljummen nyponsoppa där gräddig vaniljglass smälte och små mandelbiskvier flöt omkring om blev så där härligt mjuk-sega.

Ni vet väl att det är galet lätt att göra nyponsoppa själv. Om man gör det så slipper man äckliga tillsatser av E-ämenen och konserveringsmedel som du oftast hittar i de färdiglagade varianterna. Dessutom kan du själv välja sötman och syran i din soppa. Det tycker iallafall jag är toppen.

Nyponsoppa
4 msk nyponskalmjöl

6 dl vatten

6 msk råsocker (kanske smakar du av med mera)

1 msk potatismjöl

saft och zest från en apelsin eller citron

Blanda ihop alla ingredienser och koka upp tills det är blandat. Smaka av och fyll på med mer socker eller syra så att soppan smakar som du vill ha den. Servera med en klick gräddglass och en näve mandelbiskvier.

Njut!