Kluckande gåvor till säsongens jubilarer!

Hänga en flaska runt halsen på en student är en trevlig tradition. Jag tycker att man kan använda den trevliga seden vid fler tillfällen. Jag ger, om jag får säga det själv, glimrande tips till säsongens jubilarer.

Nu är det ju pingst, hänryckningens tid, den där vackra mellan hägg och syren, den som känns som om den kommer tidigare och tidigare för varje år. Den som är så full av student-examen, skolavslutningar, picknickar, fester, kalas, dop, bröllop och som gör att man får stressexem och egentligen bara vill ligga i ett mörkt rum i fosterställning och djupandas. Känner ni igen den? Ett fiffigt tips från min sida för att rationalisera presentinköpen är att inhandla några olika småflaskor vin. På STAR FM har jag tipsat om vilka flaskor som passar till vad. Dekorera sedan alla med blågult sidenband, flaggor och kanske några små söta mjukdjur eller andra detaljer som passar tillfället. Lägg därtill sedan den bästa presenter enligt mig. En upplevelse, att ge bort en middag, en bio, ett teater eller konsert tillsammans med dig är ju win-win för alla parter. Du får tid med din kompis, din kompis får tid med dig och ni upplever skojiga eller härliga saker ihop. Det behövs inte mer än så! Du kan lyssna på inslaget här: https://www.ilikeradio.se/starfm/lyssna-igen/program/charlottes-stjaernor/16309

Till den sofistikerade finsmakaren passar Brännland Iscider #76345 149kr utmärkt – En söt iscider som har en fantastiskt äppelfrisk syra och som passar helt underbart till både ost och desserter samt till kanske till den där utomhuskonserten i ljummen sommarskymning.

Till den hippa unga jazzkatten passar sherry, Tio Pepe #8225 64kr – Nötter, jäst, gula äpplen och en hög syra, är galet gott till hårdlagrad ost, chark och nötter…. samt biljett till Stockholms jazzfestival.

Hvenus #40342 för 395kr – Flaskan kanske lite tung att hänga om halsen men efter en dag på nöjespark t ex Gröna Lund behövs något starkt. Sätt din vän i en stol framför en öppen eld häll upp ett glas. Varför då inte en ryewhisky från ön Vhen som ligger mellan Sverige och Danmark. Sjävklart med doft och smak av vanilj, farinsocker, fat och lite röda äpplen.