Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Brygder och destillat.

by Anette Rosvall 2019/07/02
written by Anette Rosvall 2019/07/02
Innis&Gunn, öl, craft beer, brewing, bryggeri
811

I tisdags kom jag hem från en resa till Skottland. Jag flög till Inverness för att ta mig vidare med bil genom det vackra skotska landskapet. Efter denna resa har brygder och destillat blivit något jag vill lära mig ännu mer om.

En 6000 år gammal sumerisk kilskrifts tavla räknas som den äldsta nedtecknade skriften om just öl. Så den klassiska drycken som görs av humle, mältat korn, jäst och vatten har funnits länge. Sedan dess har drycken så klart utvecklats och nu kan man nog säga att det pågår en ölrevolution. Hantverksöl bryggs i de flesta länder, på en mängd små och medelstora bryggerier, de flesta med sin specialitet. Och utan att överdriva kan man nog säga att det finns sen öl för varje smak och varje maträtt.

”Beer is like life itself, it´s moments are best savoured
with thoose who join you on the journey”

På min resa träffade jag Dougal Gunn Sharp en av grundarna samt bryggmästare på ett av de 140 stycken bryggerier som finns i Skottland. Innis & Gunn arbetar man med olika sorters fatlagrad öl. Den får smak av bourbon-, sherry-, romfat och ibland till och med fat från rödvinsproduktion i Rioja.

För Dougal är smak och doft viktiga, jag frågade om hans favorit doft och fick en hel mängd svar. Bland annat minns doften i mormors kök där han och brodern gärna hängde. Hon var länge hans inspiration och kunde trolla fram en festmåltid på absolut inga ingredienser alls.

  • Innis & Gunn / Rum
    Blood Red Sky11598
  • Brewdog Punk IPA #1515



  • Traquair House Ale #11252

Man skulle kunna tro att Innis & Gunn är oroliga för konkurrensen från de omkring 140 övriga bryggerierna i Skottland. Men Dougal pratar bara gott om till exempel Brewdog och Tranquair House och menar att tillsammans har hantverksbyggerierna ändrat industrin. Han pratar inspirerande om framtiden för hantverksöl och jag vill bara lära mig mer.

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Hurra det är Roséfnatt!
Nästa inlägg
Bornholm, mat och sol!

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/06/02

Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

2023/05/29

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Hasselbacken på Djurgården – är väl värt ett...

2023/05/06

Hummersoppa med sallad för att använda ALLT!

2023/04/27

Han blindprovar mig på bubbliga drycker

2023/04/19

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt