Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall
Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Brygder och destillat.

by Anette Rosvall 2019/07/02
written by Anette Rosvall 2019/07/02
Innis&Gunn, öl, craft beer, brewing, bryggeri

I tisdags kom jag hem från en resa till Skottland. Jag flög till Inverness för att ta mig vidare med bil genom det vackra skotska landskapet. Efter denna resa har brygder och destillat blivit något jag vill lära mig ännu mer om.

En 6000 år gammal sumerisk kilskrifts tavla räknas som den äldsta nedtecknade skriften om just öl. Så den klassiska drycken som görs av humle, mältat korn, jäst och vatten har funnits länge. Sedan dess har drycken så klart utvecklats och nu kan man nog säga att det pågår en ölrevolution. Hantverksöl bryggs i de flesta länder, på en mängd små och medelstora bryggerier, de flesta med sin specialitet. Och utan att överdriva kan man nog säga att det finns sen öl för varje smak och varje maträtt.

”Beer is like life itself, it´s moments are best savoured
with thoose who join you on the journey”

På min resa träffade jag Dougal Gunn Sharp en av grundarna samt bryggmästare på ett av de 140 stycken bryggerier som finns i Skottland. Innis & Gunn arbetar man med olika sorters fatlagrad öl. Den får smak av bourbon-, sherry-, romfat och ibland till och med fat från rödvinsproduktion i Rioja.

För Dougal är smak och doft viktiga, jag frågade om hans favorit doft och fick en hel mängd svar. Bland annat minns doften i mormors kök där han och brodern gärna hängde. Hon var länge hans inspiration och kunde trolla fram en festmåltid på absolut inga ingredienser alls.

  • Innis & Gunn / Rum
    Blood Red Sky11598
  • Brewdog Punk IPA #1515



  • Traquair House Ale #11252

Man skulle kunna tro att Innis & Gunn är oroliga för konkurrensen från de omkring 140 övriga bryggerierna i Skottland. Men Dougal pratar bara gott om till exempel Brewdog och Tranquair House och menar att tillsammans har hantverksbyggerierna ändrat industrin. Han pratar inspirerande om framtiden för hantverksöl och jag vill bara lära mig mer.

0 comment
0
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Att dricka sött!
next post
Bornholm, mat och sol!

You may also like

Idag hyllar jag vin- och matvärldens fantastiska kvinnor...

2021/03/08

Tänker du fira internationella kvinnodagen? Här hittar du...

2021/03/07

Ost + vin = kärlek nr 4 –...

2021/03/06

Ost + vin = kärlek nr 3 –...

2021/03/05

Ost + vin = kärlek nr 2 –...

2021/03/04

Ost + vin = kärlek nr 1 –...

2021/03/03

Här kommer uppstarten på en liten serie som...

2021/03/03

Kändisviner, är det bara bra eller?

2021/03/01

Res med vinet och hitta spännande drycker från...

2021/02/28

Att resa med öl!

2021/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Idag hyllar jag vin- och matvärldens fantastiska kvinnor med ett rungande HURRA!

    2021/03/08
  • Tänker du fira internationella kvinnodagen? Här hittar du menyn.

    2021/03/07
  • Ost + vin = kärlek nr 4 – Ädelostar och sött vin med ädelröta.

    2021/03/06
  • Ost + vin = kärlek nr 3 – Salttvättade ostar av komjölk med rödvin.

    2021/03/05
  • Ost + vin = kärlek nr 2 – Sauvignon Blanc plus syrliga getostar.

    2021/03/04

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Tre gånger semla plus goda drycker som passar fint till. Vad säger du om det?

    2021/02/11
  • En semla med apelsin- och aprikostouche på smörig och tung briochebulle, Mums!

    2021/02/10
  • Ett vackert och smakfullt kärleksbarn mellan en semla och en kladdkaka.

    2021/02/09
  • Semmelbonanza först ut en chokladsemla med fyllning av rostade hasselnötter!

    2021/02/08

Media & TV/Radio

  • Att resa med öl!

    2021/02/27
  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top