granite med rosa gin

Nu när värmen är tillbaka igen så skulle jag vilja tipsa om en dessert som är läskande, svalkande och supergod. Granite… det är lite som en sorbet fast oändligt mycket enklare att göra. Denna är gjord på den nya hippa varianten rosa gin, prova vetja!

Pink Gin & tonic Granite
En granite är en variant på sorbet fast lättare att göra. En sval och fräsch dessert som passar efter en lite tyngre middag. Det används även som en liten mellanrätt och uppfräschning av munnen vid middagar som innehåller innehåller flera rätter. Här har jag använt mig utav rosa grapefrukt och gin för att få en vacker rosa färg och en liten lätt beska.

Ingredienser till 8-10 pers
2 dl vatten
2 dl socker
0,75 dl rosa grapejuice
4 dl Fentermans tonic med rossmak
1 dl Rosa gin
(eventuellt 1 liten skvätt granatäppeljos för att höja den rosa färgen lite granna)

Servera med
0,5 rosa grapefrukt
Några färska hallon
Myntablad

Börja med att koka en lag på vatten, socker och grapejos. Låt puttra tills sockret är helt smält och ställ sedan lagen åt sidan för att kallna. Häll över blandningen i en frystålig skål och tillsätt tonic, granatäppeljos och gin. Ställ skålen i frysen och rör om då och då. När konsistensen är mjukfryst är granitén klar, det tar ca 4-6 timmar. Kyl dina glas och fyll dem med graniten, dekorera med en skiva rosa grapefrukt, och lite mynta.


Här kommer tre väldigt olika rosa Gin sorter. Stockholms Bränneri gör sin variant med rabarber och rosblad. Skånska Spritfabrikens Rosé gin doftar av rosépeppar samt kryddigt av ek. Gordons är den sötaste av de tre, med en lite artificiell bärig smak och doft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *