Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jordgubbsparfait Sval, krämig & helt underbar

by Anette Rosvall 2019/07/24
written by Anette Rosvall 2019/07/24
jordgubbsparfait, recept, glass, dessert, Anette Rosvall

Det här är jordgubbsparfait som verkligen passar till fest. Parfait är ett lite enklare och faktiskt mycket godare sätt att göra glass. Den här varianten är sval, krämig och helt underbar och serveras med en lakritskolasås, rostad vit choklad och friska bär.

Du undrar så klart vad jag tycker att du skall dricka till…

  • dessert, tårta, Brachetto, dessertvin, sött vin
    Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon.
  • Brännland Iscider smakar underbart av
    svenska isfriska äpplen
jordgubbsparfait, recept, glass, dessert, Anette Rosvall

Jordgubbsparfait med rostad vit choklad, lakritskolasås och röda bär

Anette Rosvall Parfait är ett lite enklare och faktiskt mycket godare sätt att göra glass. Den här är sval, krämig och helt underbar. Du undrar så klart vad jag tycker att du skall dricka till, och jag säger utan att tveka att du borde dricka Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon Dryckestips efterrätt, jordgubbar, parfait, maräng, kolasås, European

Ingredients

Parfait
3 dl vispgrädde
2 dl smetana
4 äggulor
1 dl socker
2 dl jordgubbar (frysta och tinade)
1 tsk vaniljsocker

Rostad vit choklad
100 gram vit choklad

Lakrtiskolasås
1 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap (gärna muscovadosirap)
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk lakritsgranulat

Instructions

Parfaiten: Vispa äggulor, vanilj och socker fluffigt, och tills sockerkristallerna smält. Vispa grädden i en annan skål, vänd ihop grädde och äggfluff med smetana och jordgubbarna. Vispa bara tills allt är blandat och har en jämn färg. Häll smeten i en form som tål att stå i frysen, och låt parfaiten stelna i minst 6 timmar. 

Lakritskolasåsen gör du så här: Koka ihop ingredienserna till såsen tills den blir tjock och mörk. Riv chokladen på ett grovt rivjärn och rosta i 180 grader i cirka 5-7 minuter. Titta noga på chokladen, den skall bara bli bärnstensfärgad och stel. När den är klar tar du ut den och låter den svalna och sedan bryter du den i mindre bitar.

Servera parfaiten med lakritskolasåsen, rostad choklad och röda bär, eventuellt en klick vispad grädde också om andan faller på. Självklart skålar du i Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon.

2 comments
2
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Pulledpork, syrad lök, chilimajo & slaw med rödkål och syrad lök!
next post
det är varmt! prova en rosa gazpacho

You may also like

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Var inte rädd för söta viner!

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

2 comments

Anne 2019/07/24 - 16:31

Halleluja

Anette Rosvall 2019/08/05 - 16:14

😀 <3

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig på samma gång.

    2021/01/17

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grill grilla grillat jordgubbar jul kyckling kött köttfri måndag långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor sill smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin wasabi

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top